logo van de stichting
Hoofdpagina | CONTACT & LINKS | Organisaties normaal lettertype groter lettertype grootste lettertype

Organisaties
Budapest Festival Orkest
externe link

Omschrijving:

Het Budapest Festival Orkest o.l.v. haar oprichter Iván Fischer, houdt elk jaar in september een Mahler feest.


Colorado MahlerFest
externe link

Omschrijving:

Colorado MahlerFest is een jaarlijks terugkerend festival, waarbij elke keer een andere symfonie centaal staat. In 2017 is dat de Tiende Symfonie, in de derde versie van Cooke.


Culturele informatie van de stad Wenen
externe link

Omschrijving:

Ook de stad Wenen heeft ontdekt dat er 100 jaar geleden een blijkbaar bekende musicus in de stad heeft gewoond en gewerkt en probeert daar een graantje van mee te pikken.


Gustav Mahler in Toblach / Dobbiaco
externe link

Omschrijving:

Gustav Mahler verbleef in de zomers van 1908-1910 in de Dolomiten, in Toblach. Deze streek, Zuid-Tirol, behoorde tijdens de dubbelmonarchie bij het Habsburgse rijk. Nu behoort de streek bij Italië; Süd Tirol heet nu Alto Adige en Toblach heet nu Dobbiaco. In deze thans in Noord-Italië gelegen plaats worden elke zomer Gustav Mahler Musikwochen gehouden.


Gustav Mahler in Tsjechië
externe link

Omschrijving:


Een informatieve website uit het thuisland van Gustav Mahler. Het bevat onder meer een mooi vormgegeven eerste versie van de Mahler Atlas van Milan Palak.


Gustav Mahler Vereinigung e.V., Hamburg
externe link

Omschrijving:

Het spreekt haast voor zich dat de Gustav Mahler vereniging in Duitsland gevestigd is in de stad Hamburg waar Mahler ruim zeven jaren gewoond en gewerkt heeft.


Het Concertgebouw
externe link

Omschrijving:

Het Concertgebouw NV
Concertgebouwplein 10, 1071 LN  Amsterdam
Telefoon: 020 573 05 73
contact@concertgebouw.nl
 


Internationale Gustav Mahler Gesellschaft
externe link

Omschrijving:

De website van onze 'moederorganisatie', de Internationale Gustav Mahler Gesellschaft (IGMG) te Wenen.


Internet Archive
externe link

Omschrijving:

Engelstalige site met een rijke bron aan boeken en muziekopnamen. Veel oude boeken zijn nu toegankelijk en op het scherm te lezen.


Mahler Feest in Leipzig mei 2011
externe link

Omschrijving:

In mei 2011 worden alle symfoniën van Mahler in het Gewandhaus uitgevoerd onder leiding van Riccardo Chailly met orkesten van wereldformaat: het New York Philharmonic Orchestra, het London Symphony Orchestra, de Wiener Philharmoniker en ons eigen Concertgebouw Orkest. Ook wordt er een tentoonstelling gehouden, een symposium en een boek uitgegeven over de periode dat Mahler's leven en werken in Leipzig.


Mahler-herdenking in zijn geboorteplaats
externe link

Omschrijving:

Informatieafkomstig van de Tsjechische Omroep over de de feestelijkheden in het Mahler-jaar 2010/11 in Kaliste, de geboorteplaats van Gustav Mahler.


Mahlerverzameling bij het Nederlands Muziek Instituut
externe link

Omschrijving:

De boekenverzameling van de GMSN is ondergebracht in het Nederlands Muziek Instituut in Den Haag. Het NMI is gevestigd in het gebouw van de Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE  Den Haag. De verzamling is ontsloten. Dit betekent dat de meeste boeken kunnen worden geleend. Enkele (oude, kwetsbare of unieke) boeken kunnen op de leeszaal van het NMI worden bekeken.


Médiathèque Musicale Mahler
externe link

Omschrijving:


Het door de alom bekende Mahler-onderzoeker, Henry-Louis de La Grange opgezette 'Médiathèque Musicale Mahler' in Parijs.


Nederlands Muziek Instituut
externe link

Omschrijving:

Het Nederlands Muziek Instituut (NMI) is gehuisvest in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Bij het NMI is de collectie van de Stichting Mahler Verzameling H.J. Nieman Fonds ondergebracht.


Niemanfonds
 

Omschrijving:

Stichting Mahler Verzameling H.J. Niemanfonds. Beheert de archivalia van de Gustav Mahler Stichting Nederland. De verzameling bevindt zich in het depot van het Nederlands Muziek Instituut, dat is gevestigd in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Het Niemanfonds heeft geen eigen website. Zie verder onder het hoofdmenu DE STICHTING - Bestuur.


Oostenrijks Toeristenburo
externe link

Omschrijving:

Site met uitgebreide informate over Gustav Mahler van het Oostenrijks Toeristenburo. Let op!!! Deze site biedt veel links. Doorklikken brengt u bij heel veel meer informatie.


The Chicago Mahlerites
externe link

Omschrijving:

De Chicago Mahler Society, opgericht in 1999, heeft als voornaamste doel om de waardering voor Mahlers muziek te bevorderen. Daartoe geven ze naast het 'extensive CD exchange program' ook elk kwartaal de nieuwsbrief 'Naturlaut' uit.


The Gustav Mahler Society of New York
externe link

Omschrijving:

De GMSNY is opgericht door wijlen Jack Diether, de zeer bekende Mahler-kenner en voorvechter van Mahlers muziek, en Nancy F. Karlins.


The Mahler Connection
externe link

Omschrijving:

Website under construction! Activities in preparation for the Mahler Fests in 2010/2011, where we celebrate the 150th birthday of Gustav Mahler in 2010 and the 100th anniversary of his death in 2011. These activities contain concerts in all the places where the premieres of the works were played, lectures, exhibitions and new publications. Activiteiten voor de voorbereiding van de herdenking van de 150e geboortedag in 2010 en de 100e sterfdag in 2011 van Gustav Mahler. Deze activiteiten omvatten concerten, lezingen, tentoonstellingen en publicaties.


The Mahler Society
externe link

Omschrijving:

In Engeland is in september 2001 door o.a. Gina Brown een Mahler-vereniging opgericht met - zo te zien - nogal ambitieuze plannen.


Universal Edition
externe link

Omschrijving:

Website van de uitgevrij Universal Edition met daarin veel nieuws over activiteiten in 2010 en 2011.


Universal Edition heeft een site over Mahler
externe link

Omschrijving:

Nieuws rondom Gustav Mahler is te lezen op de site van de muziekuitgeverij Universal Edition, die veel van Mahlers werken voor het eerst heeft uitgegeven.


 
Meldt u aan als donateur
Wilt u donateur worden van de GMSN?
Vul dan het inschrijfformulier in dat u vindt op de volgende pagina.

inschrijfform
 
Concertagenda
Werk
Symfonie Nr. 6
Plaats
Eindhoven
Zaal
Muziekgebouw Eindhoven
Dirigent
178
Orkest
philharmonie zuidnederland
Datum
27-10-2017
27.10
Werk
Symfonie Nr. 6
Plaats
Maastricht
Zaal
Theater aan het Vrijthof
Dirigent
Dmitri Liss
Orkest
philharmonie zuidnederland
Datum
28-10-2017
28.10
 

 

Copyright © 2002-2017. Gustav Mahler Stichting Nederland
Hoofdpagina | Sitemap | Contact