David Peckett

David Pickett heeft zich in het bijzonder bezig gehouden met het de versies die Gustav Mahler heeft gemaakt van de Negende symfonie van Ludwig van Beethoven.

Deryk Barker

Deryk Barker (van Camosun College in Canada) geeft op zijn webstek 'An Entirely Personal View' omtrent 'The Music of Gustav Mahler on Record'.

Emily Ezust

Via deze webstek kunt u kennis nemen van het project 'The Lied and Art Song Texts Page'. Het is een door Emily Ezust ontwikkelde zgn. 'free web archive of the texts to Lieder and other classical art songs' en dus ook die van Mahler.

Gasthof Föttinger

Van 1893 tot en met 1896 verbleef Mahler in Steinbach am Attersee. Het componeerhuisje is nu in bezit van Gasthof Föttinger. Via hun webstek - en dan doorklikken onder 'weitere Infos' resp. 'Gustav Mahler' - kunt u daar meer over lezen.

Hartmut Haenchen

De website van dirigent Hartmut Haenchen biedt een rijke verzameling aan informatie, in woord, beeld en geluid. Zo is er een opname te zien van een op 8 juni 2017 gegeven uitvoering van Das Lied von der Erde.

Jan Rot

Speciaal voor het 'jubeljaar' 2010-2011 vertaalde Jan Rot de belangrijkste liedwerken van Gustav Mahler. Er zitten werkelijk prachtige vondsten bij!

Jerry Bruck

Informatie over Mahler. Hier is ook de publicatie over de juiste volgorde van de middendelen in de Zesde symfonie te downloaden.

Joe Monzo

Beschrijving van muziek in Wenen tussen 1800 en 1914. Het artikel is geschreven in de Engelse taal.

Kasper Jansen over het project 'Das Lied', uit 2002

Kasper Jansen vat het in 2002 door de GMSN georganiseerde project nog eens kort en bondig samen. In 2005 verscheen het symposiumverslag dat bij het secretariaat voor 25,00 euro te koop is!

Mahler in Steinbach am Attersee

Website met informatie over het verblijf van Gustav Mahler in Steinbach am Attersee in de jaren 1893 tot en met 1896. Met een link naar Gasthof Föttinger.

Martin Schlu

Martin Schlu heeft een webstek over het leven en werk van Mahler (e.a.) gemaakt, die het aanklikken beslist waard is.

NoPapers Keuze-magazine

Het archief van het NoPapers Keuze-magazine (volgens eigen zeggen waren zij een soort voorloper wat betreft het www-tijdperk) bevat ook een uitgebreid artikel over Mahler van de hand van Henk Boon.

Rob Riemen [Nexus] Gustav Mahler als inspirator

Mahler als denker

Vincent Mouret

Door Vincent Mouret is een heel verzorgde website opgezet met uitsluitend informatie over op platen en CD's gezette muziek van Gustav Mahler ('une discographie de Gustav Mahler') op een helaas moeilijk leesbare oranje achtergrond.

Walter van Nus

Beeldend kunstenaar Walter van Nus houdt zich vooral bezig met het thema: 'muziek-beeldende kunst', waarin zowel de muziek als de persoon van Gustav Mahler centraal staan.