Gustav Mahler Magazine

REDACTIE

EMANUEL OVERBEEKE

EINDREDACTIE

Emanuel Overbeeke (1958) studeerde muziekwetenschap in Utrecht bij Marius Flothuis en in New York bij Charles Rosen. Hij schreef onder meer boeken over Vestdijk en de muziek, composities met een bijnaam, klassieke componisten en de dood, muziek voor de paastijd (niet van Bach!), Nederlandse muziek bij Nederlandse symfonieorkesten (proefschrift), de Nederlandse Beethoven-receptie, Chopin, Stravinsky, Debussy en Boulez. Sinds 2012 is hij hoofd- en eindredacteur van het Gustav Mahler Magazine (tot 2022 Mahler Nieuws). Daarin schrijft hij vooral over de Mahler-receptie.

MATTHIJS BOUMANS

VOORZITTER REDACTIECOMMISSIE

Matthijs Boumans(*1951) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Radbouduniversiteit van Nijmegen. Ruim veertig jaar was hij als docent Nederlands werkzaam in het middelbaar onderwijs. Na zijn pensionering in 2017 trad hij toe tot de redactie van het Gustav Mahler Magazine (tot 2022 Mahler Nieuws) en in 2020 tot en met 2022 maakte hij deel uit van het Bestuur van de Gustav Mahler Stichting Nederland. Samen met Eveline Nikkels verzorgde hij de uitgave Briefwechsel Alma Mahler – Allert de Lange Verlag (Den Haag, 2020).

JOHAN MAARSINGH

REDACTEUR / WEBCONTENTBEHEERDER

Johan Maarsingh studeerde in 1994 af als musicoloog aan de Universiteit Utrecht. Programmamaker bij de Stichting Concertzender Nederland, ook betrokken bij VPRO-NPS (radio-uitzending Wagners Ring des Nibelungen). In 1997 als stipendiaat door het Wagnergenootschap Nederland gestuurd naar de Bayreuther Festspiele. Vanaf 2002-2017 bestuurslid Wagnergenootschap Nederland. Reeds zeer vroeg bezig met de muziek van Mahler. Grote interesse in uitvoeringspraktijk. Hield lezingen bij diverse organisaties over 19e-20e eeuwse muziek en musici. Sinds 2010 redacteur van Gustav Mahler Magazine (tot 2022 Mahler Nieuws) en webredacteur van de Gustav Mahler Stichting Nederland, medewerker aan Wagner Kroniek.

PIETER EIJKELENBOOM

REDACTEUR

Pieter Eijkelenboom is in 1992 de heer Herman J. Nieman van de stichting opgevolgd en heeft de overgang gemaakt van Mededelingenblad naar Mahler Nieuws. Hij was eindredacteur van Mahler Nieuws tot 2012. Nu is hij weer terug in de redactie van het Gustav Mahler Magazine en gaat met fris elan en nieuwe ideeën 'die Sache Mahler' dienen.